search
close-icon
Datacentra
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise en middelen
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
search
globe-iconNL (NL)
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Waarom toonaangevende bedrijven Hong Kong gebruiken als toegangspoort tot APAC-uitbreiding

Moderne ondernemingen en serviceproviders die willen uitbreiden in de Azië-Pacific (APAC) hebben veel aandacht – niet in de laatste plaats een steeds groter wordende digitale voetafdruk.

De regio biedt een aantal van 's werelds snelst groeiende en snelst digitaliserende markten, maar die groei brengt aanzienlijke uitdagingen met zich mee. Deze omvatten datazwaartekracht - het fenomeen waarbij toenemende datavolumes nog meer data aantrekken via nieuwe toepassingen en diensten.

De datazwaartekrachtintensiteit van APAC zal naar verwachting sneller groeien dan het wereldwijde gemiddelde, met een jaarlijks samengesteld percentage van 153 procent tot 2024. Uitbreiding in de regio vereist daarom een ​​goed geplande datastrategie en de juiste datacenterpartner en -locaties om die strategie te helpen ondersteunen.

In dit artikel bieden we drie belangrijke tips voor het opstellen van een datagestuurde APAC-groeistrategie, te beginnen met waarom Hongkong een ideale datahub zou kunnen zijn om organisaties te helpen hun groei te stimuleren.

Overweeg de voordelen van Hongkong

Toegang tot geschikte infrastructuur en nabijheid van doelmarkten zijn cruciaal voor het succes van elke geografische expansie. Hong Kong is bijvoorbeeld duidelijk een belangrijke toegangspoort voor bedrijven die willen uitbreiden naar of vanuit China.

Er zijn echter verschillende andere redenen waarom een ​​groeiend bedrijf Hongkong zou kunnen kiezen als locatie voor een datahub. De stad biedt bijvoorbeeld:


Onderzoek uw gegevensarchitectuur opnieuw

Door Hongkong als datahub te gebruiken, kunnen organisaties hun data-architectuur decentraliseren - een belangrijke strategie die toonaangevende internationale ondernemingen toepassen. Zoals de Global Data Insights Survey 2022 van Digital Realty aangeeft, heeft 62 procent van de grote internationale ondernemingen meer dan 50 IT-infrastructuurlocaties. Meer dan negen op de tien bedrijven zeggen de komende twee jaar nieuwe points of presence toe te voegen.

Toonaangevende bedrijven decentraliseren hun data-architecturen om ervoor te zorgen dat werklasten zich op de juiste plaatsen bevinden om te voldoen aan wettelijke vereisten en om hen te helpen de bandbreedtekosten te beheersen. Het minimaliseert ook prestatieproblemen, zodat lokale klanten en medewerkers profiteren van de best mogelijke digitale ervaringen.

Hoewel tegemoetkomen aan locatiespecifieke behoeften belangrijk is, is het ook belangrijk ervoor te zorgen dat uw data-architectuur de wereldwijde vereisten van de organisatie ondersteunt. Dat betekent waarschijnlijk het ondersteunen van complexe hybride infrastructuur op meerdere locaties. Het moet ook veilige gegevensuitwisseling mogelijk maken tussen meerdere gegevensbronnen en bestemmingen, variërend van openbare cloudinfrastructuur en software-as-a-serviceproviders tot privécloud en legacy-systemen die worden gehost in datacenters.

Daarnaast moet uw architectuur mogelijk gegevensaggregatie ondersteunen voor geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, samen met snelle, gedistribueerde workflows van en naar klanten en werknemers waar dan ook. Het moet schaalbaar en flexibel zijn om groeiplannen, veranderende bedrijfsomstandigheden en, bijna onvermijdelijk, datazwaartekracht te ondersteunen.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft uw onderneming een wereldwijd datanetwerk nodig met snelle, veilige onderlinge verbindingen tussen workloads op de locaties die u nodig hebt - en dat idealiter naadloos kan worden beheerd via één enkele interface.

Vind de juiste wereldwijde en lokale partner

Als een van 's werelds grootste multi-tenant datacenterproviders brengt Digital Realty bedrijven en data samen door het volledige spectrum van datacenter-, colocatie- en interconnectieoplossingen te leveren.

Voor ondernemingen en serviceproviders die hun zakelijke aanwezigheid willen uitbreiden, biedt Digital Realty meer dan 300 datacenters in meer dan 50 metro's op zes continenten. Dat omvat een uitgebreide aanwezigheid in APAC, met datacenters in Hong Kong, Melbourne, Sydney, Osaka, Tokio, Seoul en Singapore.

Belangrijk is dat we ook de tools bieden die u mogelijk nodig heeft om uw data-infrastructuur opnieuw te ontwerpen. Ons wereldwijde datacenterplatform, PlatformDIGITAL ® , zorgt er bijvoorbeeld voor dat u een consistent hoog niveau van service en connectiviteit krijgt met honderden datacenters over de hele wereld. Veel van onze locaties zijn voorzien van ServiceFabric™ Connect , de grootste open 'fabric-of-fabrics' in de branche waarmee u dataworkflows van en naar vrijwel elke workload overal met elkaar kunt verbinden, met behulp van een enkele interface.

Voor ondernemingen die Hong Kong hebben geïdentificeerd als een ideale toegangspoort voor uitbreiding, bieden we twee datacenterfaciliteiten: HKG10 en HKG11. Beide zijn Uptime Institute Tier III-ontwerp- en constructiegecertificeerd en bieden schaalbare, carrier-neutrale faciliteiten.

Onze HKG11-faciliteit met meerdere verdiepingen heeft bijvoorbeeld de capaciteit om u te helpen gemakkelijk te schalen - van workloads met één kast tot multi-megawatt-workloads. Het is ook strategisch gelegen, met verbindingen met lage latentie naar meer dan 300 cloud-, telecommunicatie- en andere serviceproviders in het gebied. Met ServiceFabric™ Connect biedt HKG11 ook virtuele connectiviteit met elke grote cloudprovider en meer dan 450 datacenters wereldwijd.

Onze vestigingen in Hong Kong bieden een ideaal startpunt voor uitbreiding in China en elders in Oost-Azië. Gecombineerd met ons wereldwijde netwerk en open platform, kan Digital Realty u helpen bij alle datagerelateerde uitdagingen die u tegenkomt tijdens uw groeitraject via APAC.

Voor meer informatie over het plannen van uw APAC met Hong Kong als gateway, zie ons e-boek: Your Data-First Guide to APAC Expansion: Spotlight on Hong Kong

Tags