search
close-icon
Datacentra
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise en middelen
Over Ons
Language
Login
Neem contact met ons op
search
globe-iconNL (NL)
Neem contact met ons op
banner
Artikel

Duurzaamheid in Financiële dienstverlening: actie ondernemen via datagerichte IT-infrastructuur

Bill Fenick , vicepresident Enterprise Verticals
10 november 2021

De druk is groot. Leiders en beleggers in de Financiële dienstverlening worden geconfronteerd met de perfecte storm van milieu-, sociale en corporate governance (ESG)-normen en de toenemende publieke aandacht voor duurzaam bewustzijn.

Duurzaamheid is voor de sector een boeiende gebeurtenis geworden . Beleggers en activisten zetten bedrijven nog meer onder de loep als het gaat om de financiering van bedrijven met een grote uitstoot van broeikasgassen. De explosie van de mondiale datagroei heeft in grote mate bijgedragen aan de toename van de rekenkracht, die voor een groot deel is aangewakkerd door producten en diensten die gebruik maken van de mogelijkheden van geautomatiseerde intelligentie (AI) en machine learning (ML). Als gevolg hiervan zijn er strenge ESG-regelgeving voor de sector van kracht om de CO2-uitstoot te helpen compenseren, energie te besparen en natuurlijke hulpbronnen te behouden.

De CEO's en bestuursleden van Financiële dienstverlening moeten nu actie ondernemen om de ESG-vereisten direct het hoofd te bieden, als ze dat nog niet hebben gedaan. Datacentrische IT-infrastructuur en ESG-conforme, milieuvriendelijke datacenter moeten kerncomponenten zijn van de algehele milieuvriendelijke inzet en bedrijf van hun bedrijf in de toekomst.

Door dit te doen zien topmanagers en besluitvormers in de financiële dienstverlening nu al de voordelen van het prioriteren van duurzaamheid, gedreven door:

  • Feedback van aandeelhouders en klanten over ESG-strategieën
  • Verwachtingen en voorkeuren van Klant met betrekking tot milieuvriendelijke praktijken
  • Robuuste regelgeving op alle overheidsniveaus, vooral gericht op het koolstofarm maken van de economie
  • De druk van het bedrijfsleven om relevant en innovatief te blijven in een concurrerende markt
  • Merkpositionering en differentiatie binnen de branche

De ROI van duurzaamheid strekt zich uit tot meer dan alleen menselijkheid en goede wil; het levert ook tastbare monetaire opbrengsten op. Volgens onderzoek van Forrester Analytics ervaren ondernemingen die de nadruk leggen op duurzaamheid een gezonder resultaat, ondersteund door een verbeterde klanttevredenheid en een hoger personeelsbehoud.

Uit onderzoek blijkt ook dat financiële dienstverleners die duurzame bedrijf omarmen een kans hebben om op waarden gebaseerde klanten voor zich te winnen. Dit is van belang in een tijd waarin consumenten van alle leeftijden zich meer bewust zijn van en zich meer richten op de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als gevolg hiervan kiezen klanten eerder voor bedrijven die lokale gemeenschappen helpen, werknemers goed behandelen of hun impact op het milieu verminderen .

Voor financiële dienstverleners die hun merk, sectordifferentiatie en aandelenkoers naar een hoger niveau willen tillen door middel van een bedrijf waarbij duurzaamheid voorop staat, gaat dit verder dan gedurfde claims van toewijding aan duurzaamheid. De implementatie van een mondiale datacentrische hybride IT-infrastructuur, mogelijk gemaakt door een diepe focus op duurzame energie, energie-efficiëntie en duurzaamheid in de toeleveringsketen, is vereist.

Ze zullen datacenter nodig hebben met een geschikt mondiaal platform dat de infrastructuur, technologie en middelen biedt om te voldoen aan de veranderende bedrijf eisen en de flexibiliteit om zich aan te passen aan de evoluerende duurzaamheid en -vereisten.

Hier ziet u hoe de juiste datacentrische hybride IT-infrastructuur de duurzaamheid en -doelen van financiële dienstverleners en belangrijke IT-architectuuroverwegingen kan ondersteunen.

Evoluerende wetgeving

Voor financiële dienstverleners werd het begrip duurzaamheid historisch gezien geassocieerd met duurzaam beleggen, een trend die zijn wortels heeft in de filantropische en sociaal bewuste decennia van de jaren zeventig en tachtig.

Sindsdien is de druk op financiële dienstverleners om te investeren op basis van ESG-overwegingen aanzienlijk toegenomen op lokaal, regionaal en internationaal niveau. Dit strekt zich verder uit tot het operationele gedrag van financiële ondernemingen.

De Europese Unie (EU) heeft een hele taxonomie voor duurzame projecten en activiteiten ontwikkeld, en er zijn momenteelmeer dan 200 milieuwetten voor financiële diensten over de hele wereld.

Financiële dienstverleners moeten een alomvattende, veelzijdige benadering van duurzaamheid hanteren die rekening houdt met het volledige scala aan activiteiten, processen en producten – inclusief de implementatie van een datacentrische hybride IT-infrastructuurbasis die de huidige en toekomstige wettelijke eisen kan ondersteunen.

Groei en concurrentie

Er wordt geschat dat naarmate bedrijven hun activiteiten herschikken en herstellen van de impact van COVID-19, de markt voor financiële diensten tegen 2025 zal groeien tot 28,5 biljoen dollar, tegen een jaarlijks samengesteld percentage van 6% .

Tussen een kwart en een derde van de consumenten houdt rekening met waarden bij hun keuze voor financiële dienstverleners. Bijna 70% van de goed geïnformeerde en mondige consumenten is van plan hun inspanningen op te voeren om proactief en bewust merken te identificeren die werken aan het verminderen van de impact op het milieu, waarbij 61% bij het doen van aankopen op zoek gaat naar energie-efficiënte labels. Financiële dienstverleners die kunnen aantonen dat ze niet alleen dezelfde sociale en ecologische waarden delen, maar er ook daadwerkelijk naar handelen, zullen duidelijke winnaars zijn in de race om nieuwe klanten aan te trekken en de loyaliteit van bestaande, op waarden gebaseerde klanten te behouden.

Voor financiële dienstverleners die de nadruk leggen op energie-efficiëntie en een kleinere CO2- voetafdruk, is het belangrijk om samen te werken met leveranciers die een solide duurzaamheid hebben en kosteneffectieve groene datacenters kunnen aanbieden.

Het portfolio van datacenters van Digital Realty is ontworpen om toonaangevende PUE (power usage effectiveness) te leveren, terwijl er minder bouwmaterialen nodig zijn. We maken gebruik van duurzame energie en maken waar mogelijk gebruik van teruggewonnen watervoorzieningen om het gebruik van drinkwater te minimaliseren. Onze datacenters beschikken ook over een scala aan uiterst efficiënte hardware, koelingstechnologieën en softwaregedefinieerde activiteiten om de efficiëntie te maximaliseren en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen.

Het is aangetoond dat deze initiatieven een hogere activawaarde en lagere bedrijfskosten opleveren.

Exponentiële datagroei

Omdat er elke dag honderden miljoenen financiële transacties plaatsvinden in de financiële wereld, creëert, consumeert en implementeert de financiële dienstverlening al bijna ontelbare hoeveelheden gegevens.

Volgens de Data Gravity Index™ wordt verwacht dat bank- en financiële dienstverleners binnen de G2000-ondernemingen de intensiteit van hun data gravity zullen verhogen met een verwachte samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 146% tot 2024. Dat staat op de eerste plaats van de zeven verschillende G2000-sectoren die worden genoemd. in de index.

Het onvermogen om de exponentiële toename van datavolumes, de datacentrische infrastructuurbarrières en implicaties voor veilige data-uitwisseling te onderkennen en te beheren, zal zeer reële gevolgen hebben voor financiële dienstverleners in termen van energieverbruik, opdrijvende kosten en snijdende marges – allemaal met de potentie en de waarschijnlijkheid dat dit tegelijkertijd gebeurt.

Cyber- en gegevensbeveiligingsrisico's

Het omgaan met steeds grotere hoeveelheden gegevens stelt financiële dienstverleners ook bloot aan een verhoogd risico op gegevensverlies of gegevenscorruptie als gevolg van aanhoudende cybercriminaliteit of stroomstoringen.

Volgens de Boston Consulting Group (BCG) hebben financiële dienstverleners 300 keer meer kans om het doelwit te worden van een cyberaanval dan bedrijven in andere industriële segmenten.

Om incidenten van downtime en de daarmee gepaard gaande kwetsbaarheid van data en cyberbedreigingen tot een minimum te beperken, hebben financiële dienstverleners een mondiaal bedrijf nodig dat alomtegenwoordig en on-demand opereert, aangevuld met realtime intelligentie om klanten, partners en werknemers zo goed mogelijk van dienst te zijn via digitaal ondersteunde technologieën. interacties op alle punten van bedrijf aanwezigheid. Om dit bedrijf mogelijk te maken, is een datacentrische infrastructuurarchitectuur nodig die is ontworpen om de data gravity te trotseren, data dichtbij de klant te beveiligen, data-compliance af te dwingen, en is ontworpen voor kunstmatige intelligentie (AI).

Mondiale impact van de ESG-strategieën van Digital Realty

In meer dan 15 jaar heeft Digital Realty het grootste mondiale platform voor multi-tenant datacentercapaciteit7 samengesteld, terwijl het het op één na grootste carrier-neutrale interconnectie ter wereld exploiteert.8 We bedienen meer dan 5.000+ van de grootste en meest innovatieve bedrijven wereldwijd.9

We helpen onze klanten al met het exploiteren van zeer efficiënte, hybride IT-infrastructuren, ondersteund door datagestuurde duurzaamheid die de CO2-voetafdruk verkleinen en essentiële bedrijf aansturen tegen een fractie van de normale kosten.

Onze alomvattende benadering van duurzaamheid omvat onder meer het onderhandelen van overeenkomsten voor duurzame energie met nutsbedrijven in het land en wereldwijd, en het gebruik van ondergrondse watervoerende lagen om het energieverbruik van koelsystemen met 20% te verminderen.

In 2020 en januari 2021 hebben we €3,1 miljard aan groene obligaties uitgegeven tegen zeer aantrekkelijke tarieven, wat onze totale uitgifte sinds 2015 op $5,6 miljard brengt.

In 2020 hebben we ons ertoe verbonden onze Scope 1- en 2-emissies (direct en indirect) met 68% te verminderen in meer dan 290 van de datacenters die we exploiteren en beheren in 24 landen. Dit komt overeen met een klimaatveranderingsscenario van 1,5 graden, bevestigd door het Science-Based Target Initiative voor een verminderde CO2-uitstoot in 2030.

Lees meer over onze milieu- en duurzaamheid .

Download het Digital Realty 2020 Milieu-, Maatschappelijk en Bestuursrapport.

7 451 Research, Market Forecast, Leased Datacenter Global Providers, 2020. Capaciteit gemeten in termen van operationele vierkante meters
8 Onderzoeksgroep Synergie; Op één na grootste carrier-neutrale interconnectie ter wereld
9 Digital Realty Trust, Inc. (2021). Formulier 10-K 2020

Tags