search
close-icon
Datacentra
PlatformDIGITAL®
Partners
Expertise en middelen
Over Ons
Language
Login
search
globe-iconNL (NL)
Neem contact met ons op
banner
Article

Disrupting Forward: Hoe Ondernemingen in 2024 zullen Opschalen met AI

Patrick Lastennet, Directeur, Business Development Enterprise, LinkedIn

Van chatbots tot autonome systemen, fraudedetectieprogramma's tot optimalisatie van supply chain-routes: kunstmatige intelligentie (AI) drijft toepassingen uit de echte wereld aan en stimuleert de omzet van ondernemingen.

Volgens een MIT Technology Review Insights Poll onder 1.000 leidinggevenden blijkt dat bijna alle ondervraagde bedrijven generatieve AI als een significante verandering in het technologielandschap beschouwen, waarbij slechts 4% zegt dat dit geen gevolgen voor hun bedrijf zal hebben. 1

Terwijl sommige bedrijven zich in 2023 met AI bezig hebben gehouden, zullen bedrijven, om de AI-implementaties in 2024 echt te kunnen opschalen, moeten voldoen aan de unieke behoeften van AI. Wat is er nodig om AI op te schalen en het goed te doen?

Met schaalgrootte in gedachten, zullen leiders van ondernemingen het volgende moeten overwegen:

  1. De vereisten voor dataverwerking van AI
  2. Voortdurende optimalisatie- en controle-inspanningen
  3. Hoe u samenwerkingen kunt starten voor toekomstbestendige strategieën

In dit artikel doen we een stapje terug en kijken we naar wat ons heeft gebracht naar het punt waar we nu zijn en hoe AI toegankelijker dan ooit is geworden. Bovendien leert u ook meer over de unieke infrastructuur-, interconnectie- en ecosysteemoverwegingen waarmee IT-leiders van ondernemingen rekening moeten houden naarmate de AI-workloads in 2024 toenemen.

Waarom nu? De democratisering van AI

Het valt niet te ontkennen dat AI zijn moment in de schijnwerpers heeft staan, maar wat maakt het tot een blijvende, ontwrichtende technologie in plaats van een flits in de pan? Laten we terugkijken naar de evolutie van AI-technologie en de infrastructuur die deze ondersteunt.

High-performance computing (HPC)-hardware is de computerinfrastructuur die nodig is om AI-programma's uit te voeren. HPC heeft simulatie- en modelleringsomgevingen mogelijk gemaakt met bedrijfsapplicaties zoals digital twins om risico's te beoordelen en besluitvorming mogelijk te maken.

Nu verhogen AI-toepassingen de verwerkingseisen voor HPC-hardware. Complexe AI-algoritmen zoals large language models (LLM's) en aanbevelingsengines hebben een grote hoeveelheid rekenkracht en dichtheid nodig. Deze zeer compacte computersystemen worden nu geleverd in een fractie van de footprint vergeleken met oudere hardware.

Dus waarom ervaart AI nu deze explosie? Ten eerste maken ontwikkelingen in computerhardwaresystemen een zeer dichte computeromgeving mogelijk die geavanceerde AI-workflows versnelt. Daarbij heeft de toegankelijkheid van AI-ontwikkelingsframeworks, cloudgebaseerde diensten en vooraf getrainde modellen de drempel voor ondernemingen verlaagd, waardoor pragmatische AI-ontwikkeling toegankelijker is geworden voor een breder publiek.

Vanwege deze ontwikkelingen die AI op snelheid en schaal ondersteunen, beoordelen bedrijven AI-strategieën om nieuwe producten, diensten, efficiëntie en kostenbesparingen mogelijk te maken.

Om AI in 2024 op te schalen, zullen bedrijfsleiders de adoptie van hybride multi-cloudinfrastructuur versnellen

Volgens 451 Research verwacht 53% van de bedrijven de komende drie jaar een grote impact van generatieve AI en geeft 49% aan in dezelfde periode een hoge intentie te hebben om in AI te investeren 2 . Dit laat zien dat bedrijven hun adoptie van AI zullen evolueren, zodat het een prominenter onderdeel wordt van hun kernactiviteiten of -aanbod.

Sommige ondernemingen maken mogelijk gebruik van cloud-as-a-service- of AI-as-a-service-opties om minimum viable products (MVP's) voor hun AI-projecten te creëren. Bedrijven die high-performance computing-projecten hebben gelanceerd, zullen waarschijnlijk al een datacentermodel gebruiken, of als colocatie via een mondiaal datacenterplatform zoals PlatformDIGITAL® , of in-house.

Vaak kan het een voordeel zijn om periodiek de cloud in te duiken om toegang te krijgen tot de benodigde rekenkracht om hun modellen te trainen, waardoor bedrijven een kostenefficiëntere bedrijfsvoering kunnen handhaven en tegelijkertijd kunnen profiteren van de schaalbaarheid van de cloud.

Bedrijven wenden zich tot Digital Realty als toegangspoort tot zowel publieke als private clouds. Met ServiceFabric™ Connect kunnen ondernemingen naadloos verbinding maken met hun hybride IT-ecosysteem. Als open platform kunnen ondernemingen snel de connectiviteit regelen tussen de colocatiefaciliteiten van Digital Realty en datacenters, clouds en serviceproviders van derden.

Deze verschillende modulaire blokken creëren een hybride multi-cloudinfrastructuur, inclusief publieke en private cloud, die flexibiliteit, schaalbaarheid en de mogelijkheid biedt om met de beste partners te werken.

Terwijl bedrijfsleiders de adoptie van AI en de data-intensieve trainings- en gevolgfasen op zich nemen, zullen ze evalueren waar ze AI-modellen kunnen inzetten om hun hybride IT- portfolio in evenwicht te brengen.

Bij het opschalen van AI-implementaties moeten IT-leiders van ondernemingen een strategie ontwikkelen voor de manier waarop hun algehele hybride multi-cloudinfrastructuur ook rekening zal houden met regelgevings- en cyberbeveiligingsoverwegingen, waaronder:

  1. Dataprivacy en -beveiliging: Bedrijven die zich zorgen maken over ransomware en andere beveiligingsuitdagingen zouden de overstap kunnen maken naar private cloud-omgevingen waar controle over de infrastructuur de risico's kan helpen verminderen door meer toezicht op de prestaties mogelijk te maken.
  2. Datasoevereiniteit: Overheidsregels over waar en hoe data kan worden verwerkt, leiden ertoe dat bedrijven meer controle vragen over de geografie en locatie van dataverwerkingseenheden. Een on-premise datacenter en verwerking dicht bij de databron helpen bedrijven flexibeler om te gaan met de geografische uitdagingen van het opslaan en verwerken van data.
  3. Bedrijfseigen informatie: AI-modellen en vergelijkbare workflows zijn vaak bedrijfseigen middelen voor bedrijven, en private cloud en veilige connectiviteit kunnen de risico’s van kwaadwillende actoren helpen beperken.
De toekomst van geschaalde AI-workflows opent een ecosysteem van samenwerkingen en oplossingen

Volgens de MIT Technology Review Insights-enquête waarnaar eerder in deze blog werd verwezen, zeggen de meeste ondervraagde leidinggevenden (75%) dat ze van plan zijn samen te werken met providers om generatieve AI in te zetten 3 . Hoewel leidinggevenden de druk van hun bestuur kunnen voelen om AI-strategieën in te zetten, kan een getemperde aanpak en het inschakelen van partners met expertise de weg voorwaarts zijn om een gezonde AI-strategie op te bouwen.

Het grote aantal factoren dat de AI-infrastructuur bepaalt, zou bedrijven kunnen overweldigen. Het is begrijpelijk dat ze zich zorgen maken over mogelijke misstappen. Maar managed service-oplossingen helpen de zorgen weg te nemen en zijn in dergelijke gevallen goede opties.

Andreas Thomasch, directeur HPC & AI DACH bij Lenovo, geeft dit advies: “Wees er niet bang voor, maar kies liever de juiste partners die de ervaring uit het verleden hebben om u te helpen versnellen, door uit te breiden wat u al heeft, of om op grote schaal te beginnen als u er nog niet bent.”

Samenwerkingspartners met diepgaande expertise in het runnen van grote datacenters en die eerdere HPC-kennis onder hun riem hebben, kunnen waardevol zijn bij het helpen configureren van de juiste AI-infrastructuurconfiguratie.

“Dit zijn het soort partners die weten hoe ze een groot complex HPC- of AI-systeem moeten runnen, die weten hoe ze AI moeten inzetten en die vanuit een datacenterperspectief nauw samenwerken met degenen die de infrastructuur bezitten, zoals Digital Realty”, zegt Thomasch.

Ga het niet alleen doen. Het werken met partners die inzicht hebben in geschaalde implementaties zal neerkomen op het succes van de AI-strategie, en naarmate de gebruiksscenario's voor AI in industrieën toenemen, zal het groeiende ecosysteem van aanbieders een extra krachtlaag vormen voor ondernemingen die het voortouw zullen nemen.

Bekijk ons webinar voor meer informatie over AI en het tijdperk van AI-ready infrastructuur: The New AI Footprint, Colocation in the Age of Massive Parallel Processing .

Ontdek hoe u onze expertise kunt inzetten om een sterke basis te leggen voor uw AI-mogelijkheden. Neem vandaag nog contact op met onze experts .

1 MIT Technology Review Insights, Generatieve AI-implementatie: strategie voor soepele schaling , oktober 2023.
2 451 Onderzoek, Stem van de onderneming: digitale impuls, opkomende technologieën , 2023.
3 MIT Technology Review Insights, Generatieve AI-implementatie: strategie voor soepele schaling , oktober 2023.

Tags